Logo_4

Reparatie

Het onderhouden en repareren van dynamo’s, accu’s, startmotoren en air compressors is cruciaal voor het waarborgen van de betrouwbaarheid en efficiëntie van voertuigen en machines. Bij onze werkplaats richten we ons op kleine reparaties en het testen van deze onderdelen, waarbij we zowel mechanische als elektrische problemen aanpakken.

Testen Accu

Reparatie dynamo’s

Voor dynamo’s houden kleine reparaties in het vervangen van versleten borstels of lagers, het schoonmaken van de commutator, en het testen van de uitgangsspanning om te zorgen dat deze consistent is met de specificaties van de fabrikant. Het is essentieel dat de dynamo efficiënt werkt om de accu opgeladen te houden en om te zorgen voor een stabiele stroomvoorziening naar het elektrische systeem van het voertuig.

Reparatie accu’s

Accu’s vereisen regelmatig onderhoud om hun levensduur te verlengen. Dit kan het reinigen van de aansluitingen en het controleren van het zuurniveau en de dichtheid van de accuvloeistof omvatten. Kleine reparaties kunnen ook het bijvullen van gedestilleerd water inhouden, indien nodig. Wij voeren tests uit om de laadtoestand en de capaciteit van de accu te verifiëren, wat belangrijk is voor de betrouwbaarheid van het starten.

Reparatie startmotoren

Bij startmotoren richten kleine reparaties zich op het vervangen van de solenoïde, het schoonmaken van de interne componenten, en het vervangen van de versleten tandwielen of lagers. Het is van belang dat de startmotor betrouwbaar werkt om het voertuig efficiënt te starten.

Reparatie airco-compressoren 

 Kleine reparaties aan airco-compressoren omvatten het vervangen van versleten koppelingen, zegels, en pakkingen om lekkages te voorkomen, het schoonmaken of vervangen van smeermiddelfilters voor betere smering, het oplossen van elektrische problemen zoals defecte bedrading of sensoren, en het aanvullen van koelmiddel voor optimale koelprestaties. Deze reparaties, samen met diagnostische tests en het reinigen van de compressor en condensor, verhogen de efficiëntie en betrouwbaarheid van het systeem, voorkomen dure vervangingen en verlengen de levensduur van het airconditioningsysteem.

Goed werkende dynamo

Neem vrijblijvend contact met ons op.

We doen geen grote reparaties. Mocht je meer informatie willen of vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord. 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?